Ik wil je graag bedanken

Voor alle liefde en warmte
om er (voor mij) te zijn

Omdat jij een stukje van mijn puzzel bent
omdat er, zonder jou, een stukje mist

Je mag er zijn
je bent er

M E R C I

© 2019, Jasper De Ridder
Mail-art project

46 unieke exemplaren
19,5 x 14,8 cm
Acrylverf

"Sinds een aantal jaar speelt M E R C I in mijn hoofd. Een project waarin ik mensen bedank, heel veel mensen tegelijkertijd. Bedanken om er voor me te zijn, om te geven, om graag te zien, om me te laten groeien. 

Omdat al die mensen maken wie ik ben. Allemaal stukjes van mijn puzzel zijn. Grote stukken: door mijn handje vast te houden bij mijn eerste stapjes, door mij elke dag graag te zien,... Maar evengoed kleine(re) stukjes: een luisterend oor, een goed advies,..."

 

M E R C I bestaat uit 46 unieke, handgemaakte werken. De werken passen binnen een vast stramien: vijf gestempelde letters, waarvan elke kleur is verbonden met een eigenschap. De M en E voor de kern van de persoon, R en C als motor en de I voor iets dat die persoon speciaal maakt. De keuze voor grafiek (gestempelde letters) zorgt voor onvolmaaktheden, kleine verschillen, kwetsbaarheid.

1/1

 

 

Achteraan staan de 5 letters 'M E R C I' naast elkaar en de kleurcode met bijhorende eigenschappen. In het midden een persoonlijke tekst.

1/1

 

 

"M E R C I ontstond uit een goesting om te geven en te vertellen. Nu het verhaal op papier zien staan geeft een fantastisch warm gevoel!"Met dank aan Sebastiaan & Ine voor het vertrouwen, de zoektocht en de vondsten!

OVERZICHT.jpg