Over


Collectief AblatiefCollectief Ablatief is een kunstenaarscollectief rond Ine Verhaert (tekst), Sebastiaan Simoens (muziek) en Jasper De Ridder (beeld), stevig geruggensteund door Daan Yperman (zakelijk leider).  Ze maken voorstellingen, muziek, expo’s, postkaarten, boeken, workshops, … Alles vanuit dezelfde motivatie: meer stromen, meer lijmen, meer danken, meer dromen.


Ablatievers kruipen met een zaklamp in zichzelf. Ze schijnen daar waar ze iets voelen. Geven er woorden aan, klanken of beelden. Steken elkaar aan. Branden de hokjes open. Versmelten hun woorden, klanken en beelden. En stuwen hun vuur de wereld in. Op naar meer warmte, kwetsbaarheid en hartstocht.

Alle dek aan hens
Puzzel Mij - Het boek
Banner
Postkaarten

Ine Verhaert

Ine Verhaert ontving ooit een weelderige erfenis: Taal. Een woordenschat vol. Sindsdien doet ze  van alles: (kinder)verhalen verzinnen, audioverhalen/radio maken, poëzie/ liedjesteksten schrijven, woordmoppen strooien, slogans bedenken. Daarnaast moedigt ze met DaDa jongeren (en ouderen!) aan om naar hun diepste kern te duiken om op basis daarvan hun keuzes te maken.

Sebastiaan Simoens

spreekt Muzieks. Hij vertelt verhalen met de klanken van zijn stem, buik, hart, benen en tenen. Hij tilt tonen uit gitaren, mensen en andere... instrumentalia. Naast componeren, dirigeren en Muzieks aan studenten leren, houdt hij van ondernemen en organiseren. (Vandaar zie je hem niet zelden met allerhandigen aan 't telefoneren.) Én van... DaDa'tjes geven!

Jasper De Ridder

kwam eens langs en bleef plakken. En knippen. Sindsdien laten Ablatievers hem nooit meer gaan. Hij is leverancier van Beeld en Kleur / Huisknutselaar en daar tekent hij voor. Liefst op papier, laagje na laagje betekenis leggend. En zolang hij verhalen mag verbeelden, "MERCI" mag zeggen en rimpelingen mag veroorzaken, is hij content.

Daan Yperman

Is de man die er voor zorgt dat de andere Ablatievers vrij hun ding kunnen doen. Hij regelt, rekent, organiseert, mailt en spreekt. Ooit managede hij crissisen als beroep, ondertussen voorkómt hij ze. Bij Collectief Ablatief, bijvoorbeeld. En in de keuken. Daarnaast is hij ook zakelijk leider bij Ell Circo D'ell Fuego.

© Copyright 2020. Alle rechten voorbehouden.